MOTIIVI

Mistä sinä unelmoit? Missä näet itsesi 10 vuoden päästä? Mitä askeleita  sinun tulisi ottaa jotta pääset tavoitteeseesi?

 

Hae mukaan R3:n Motiivi-ryhmään, jossa etsimme yhdessä sinun kanssasi vastauksia juuri näihin kysymyksiin.

Ryhmä starttaa maanantaina 13.11.  ja jatkuu noin viiden viikon ajan aina 18.joulukuuta asti. Tapaamisia on 2-3 viikossa, ja ne järjestetään pääosin R3:n tiloissa Myyrmäessä. 

Ryhmässä vahvistetaan työelämä-ja työtaitoja, tutustutaan eri oppilaitoksiin ja työnantajiin, ja vahvistetaan elämänhallinnan ja arjen, sekä tulevaisuuden suunnittelun taitoja. Samalla opimme videokuvausta-ja editointia ammattilaisten johdolla, ja käytämme tätä välineenä oman kehityksen reflektoimiseen. Mukana menossa on myös tubettaja, artisti ja vaikuttaja Kontulan Hassan! 

Hakeaksesi ryhmään sinun tulee olla:

  • 18-29 vuotias
  • maahanmuuttaja-tai romanitaustainen nuori
  • aidosti sitoutunut ja kiinnostunut kehittämään omaa työ-ja toimintakykyä
  • sujuva suomen-tai englanninkielen taito.

Hae ryhmään mennessä lähettämällä lyhyt kirjallinen hakemus, tai lyhyt esittelyvideo itsestäsi sähköpostiin: annukka.kurki@r3.fi. Hakuaika päättyy 10.marraskuuta.

Lisätietoja saat Annukalta: 045 2251941. 

 

Mikä ihmeen Motiivi?

 

R3 Maahanmuuttajanuorten tuki toimii yhteistyö-ja toteutuskumppanina Motiivi -hankkeessa (2017-2019), jossa kehitetään toimintamalleja, jotka tukisivat työttömiä ja työelämän ulkopuolella olevia 16-29-vuotiaita nuoria tunnistamaan ammatillisen kasvunsa edistäjiä ja esteitä sekä suuntaamaan toimintansa kohti realistisia, ammatillisia tavoitteita.

Hankkeen tavoitteena on tukea heikommassa työmarkkina-asemassa olevia nuoria näkemään elämänsä kokonaisuutena, tunnistamaan ammatillisen kasvunsa edistäjiä ja esteitä sekä laatimaan realistisia suunnitelmia kohti koulutusta ja työtä sekä toimimaan tavoitteiden suuntaisesti. Erityistä huomiota kiinnitetään maahanmuuttajataustaisten nuorten tukemiseen. Tavoitteena on tukea nuoria löytämään vastaukset kysymyksiin: kuka minä olen, mitä minä osaan ja mihin minä pystyn.

Lisäksi hankkeessa pyritään kehittämään nuorten työpajojen, maahanmuuttajajärjestöjen ja Ohjaamojen kokonaisvaltaisia, tulevaisuustyöskentelyyn liittyviä toimintamalleja vastaamaan entistä paremmin e.m. tavoitteisiin. Ristipölytyksen tuella syntyvät toimintamallit vahvistavat ammattilaisten mahdollisuuksia tukea nuorten osallisuutta, yhteisöllisyyttä, terveyttä ja työelämävalmiuksia.

R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry:n vastuu-alueena on kehittää maahanmuuttajataustaisten nuorten tukemiseen toimintamalli maahanmuuttajataustaisten nuorten työelämävalmiuksia vahvistavan, tavoitteellisen ryhmätoiminnan käynnistämiseen järjestöissä.

Hankkeen toteuttavat R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry:n lisäksi Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu yhteistyössä Stadin Ammattiopiston nuorten työpajojen, Ohjaamo Kouvolan ja Ohjaamo Keski-Suomen kanssa. Yhteistyötä tehdään myös Suomen Setlementtiliiton kanssa.

Motiivi-hanketta rahoittaa Euroopan Sosiaalirahasto (ESR).