Uutiset

Kevään ensimmäinen Motiivi-ryhmätoimintakokeilu toteutettiin onnistuneesti

R3:n Motiivi-hanke ja Työväen Sivistysliiton Kuvassa Keskellä-hanke järjestivät yhteistyössä nuorille aikuisille suunnatun kurssin (15.2.-20.3.2018) joka yhdisti videokuvauksen-ja editoinnin opetusta sekä käytännön harjoittelua, sekä tulevaisuustyöskentelyä. Moni kurssille saapunut omasi taustan toimittajana tai valokuvaajana kotimaassaan, joten videokuvauksen opettelu tuki hyvin urahaaveita. Kurssi huipentui eilen osallistujien kuvaamien videoiden ensi-ilta-esitykseen, jonka päälle juotiin vielä kakkukahvit ja jaettiin todistukset. Nuorten kuvaamia videoita on nähtävillä Kuvassa Keskellä-hankkeeen nettisivuilla: www.kuvassakeskella.fi.

R3 kiittää Työväen Sivistysliittoa hienosti sujuneesta yhteistyöstä!

 

 

Lisätietoja Motiivi-hankkeesta löydät täältä: MOTIIVI

 

 

Nuorisovaihto antoi nuorillemme myös mahdollisuuden vahvistaa englanninkielen taitoaan (myös muutamia kroatian sanoja ja lauseita opittiin!) sekä luoda uusia ystävyyssuhteita kroatialaisten nuorten kanssa!

R3 Erasmus-nuorisovaihdossa Kroatiassa!

R3:n 23 nuorta osallistuivat helmikuussa 2018 noin viikon mittaiseen (17-23.2.2018) Erasmus-nuorisovaihtoon Kroatiassa. Mukana ohjaajina toimivat R3:n kolme työntekijää sekä 4 vapaaehtoista. Idea nuorisovaihtoon osallistumisesta lähti itse nuoriltamme, ja vaihto suunniteltiin yhdessä heidän kanssaan.

Erasmus-nuorisovaihdon yhteistyökumppanina toimi thteistyökumppanimme Outward Bound Croatia, joka oli järjestänyt upean ohjelman nuorillemme. Vaihtoon osallistui myös melkein saman verran kroatialaisia nuoria, ja ohjelma sisälsikin paljon aktiviteetteja kuten työpajoja, toiminnallisia tehtäviä ja ulkoilua kauniissa luonnossa, jotka pyrkivät tuomaan nuoria yhteen ja oppimaan toistensa kulttuurista ja tavoista! 

R3 haluaa kiittää yhteistyökumppaniamme Outward Bound Kroatiaa sekä Erasmus + -ohjelmatukea nuorisovaihdon mahdollistamisesta nuorillemme!

 

Keskustelua vihapuheesta

Vihapuhe-teemaan ja ihmisarvoisen keskustelukulttuuriin keskittyvä paneeli järjestettiin R3:ssa 4.12.2016. Paneelissa olivat keskustelemassa mm. lähipoliisi Jukka Ritamaa, Liikkukaa ry:n Petri Öhman ja Ei vihapuheelle-liikkeen edustaja.

Tapahtuma järjestettiin osana Etelä-Suomen ETNO:n toimintaa.

Keskustelu: Radikalisoitumisen vaarat Suomessa  26.5.2016

Keskustelussa pohdittiin mm. radikalisoitumisen syitä ja miten niihin voi vaikuttaa, mihin ääriryhmät pyrkivät ja mitä tehdä jos huomaa kaverin radikaisoituvan.

Panelistit: Kadar Gelle Tasa-arvoinen kuntalainen hankkeesta, suomalaisen islamilaisen yhdyskunnan imaami Annas Hajjar ja lähipoliisi Jukka Ritamaa. Keskustelua johti Vantaan kaupungin nuorisotyöntekijä Aadan Ibrahim.

 

R3 Nuorten Vaikuttajaillan huumaa  10.2.2016

Nuoret pääsivät kohtaamaan ja keskustelemaan Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön ja Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenosen ja muiden kaupungin päättäjien kanssa R3:n järjestämässä Nuorten Vaikuttajaillassa.