R3:n vapaaehtoiset ja opiskelijat

Nimco

"Olen Nimco Helsingistä ja olen sosionomiopiskelija. R3:ssa olin 10 viikkoa, jossa suoritin ensimmäisen työharjoitteluni. Kuulin R3:sta ystäväni kautta ja kiinnostuin siitä. Työharjoittelun aikana olen päässyt tekemään paljon erilaista. Olen auttanut mm. CV:n tekemisessä, työnhaussa ja läksyissä. Olen päässyt suunnittelemaan tapahtumia ja tutustumaan mm. yhteistyökumppaneihin. R3 tarjoaa apua kaikille sitä tarvitseville etnisestä taustasta riippumatta. Työntekijöiltä saa tukea ja neuvoa mm. oman alan löytämisessä. Olen aina halunnut tehdä työtä, jossa pääsen auttamaan ihmisiä ja koen, että tämä ala (sosionomi) on minulle oikea. Suunnitelmani on ollut tehdä töitä maahanmuuttajien kanssa ja tämä harjoittelu on antanut minulle mahdollisuuden nähdä, millaista se olisi."

R3:n ruokajaon vapaaehtoinen

"Olen vapaaehtoistyöntekijänä R3:n hävikkiruokajaossa. Kuulin R3:n hävikkiruokajaosta tutulta, joka oli ollut mukana jaossa ja tulin sitten itsekin mukaan. Täältä sattui silloin puuttumaan joku (jakamasta) ja mä ehdotin, että voin tulla tänään tilalle, kaikki kävi niin äkkiä ja siitä se sitten lähti. Ruokajaon vapaaehtoistyötä kohtaan ei ehtinyt olla odotuksia, kun vapaaehtoiseksi lähtö kävi niin nopeasti.

R3:n lisäksi teen vapaaehtoistyötä myös päihdetyössä muutaman kerran kuukaudessa. Lähdin tekemään vapaaehtoistyötä kun mietin, mitä alkaisin eläkkeellä tekemään ja etsin netistä tietoa. Olen nyt ollut mukana vapaaehtoistyössä puolitoista vuotta.

Olen pitänyt vapaaehtoistyöstä R3:ssa kun mä tunnen nää ihmiset ja kun oon jo eläkkeelläkin niin on aikaa. Parasta vapaaehtoistyössä on se, kun oikeasti avun tarpeessa olevat ihmiset kiittävät avusta ja näet, että apu on tullut tarpeeseen."

Anna-Kaisa

"Olen Anna-Kaisa, asun Helsingissä ja olen ollut Vantaalla R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry:ssä (tuttavallisemmin R3) työkokeilussa kaksi kuukautta. Minulla on edessä alan vaihto ammatillisen kuntoutuksen kautta ja toivon pääseväni korkeakouluun opiskelemaan itselleni uuden ammatin, suurimpana kriteerinäni alan valinnassa on, että työ olisi ihmisläheistä - sosionomin työ on yksi kiinnostuksen kohteistani. Olen viihtynyt työkokeilussa R3:ssa, työtehtävät ja -päivät ovat olleet vaihtelevia, töihin on ollut mukava tulla pidemmänkin matkan takaa ja ilmapiiri on ollut työpaikalla rento. Olin alusta asti vaikuttunut R3:n työstä ja sen merkityksellisyys on vain konkretisoitunut työkokeilun aikana, on hienoa, että nuorille aikuisille on olemassa matalan kynnyksen paikka pyytää apua erilaisissa elämäntilanteissa ja paikka, jonne tulla viettämään aikaa yhdessä. Ja vaikka R3 on avoin kaikille nuorille aikuisille, taustasta riippumatta, koen merkitykselliseksi sen, että asiakaskunnan painotus on kuitenkin vähemmistöissä eli heissä, joilla voi olla taustansa vuoksi enemmän ja/tai erilaisia haasteita verrattuna kantaväestöön."

Ayanle

"Olen Ayanle Hassan Vantaalta ja työskentelin harjoittelijana R3:ssa. Olen 20-vuotias nuorimies, joka on juuri valmistunut merkonomiksi. Nyt minua kiinnostaa jatko-opiskella ammattikorkeakoulussa. Vapaa-ajallani harrastan uintia ja opetan uintia ja myös viihdyn jalkapallon parissa todella hyvin. R3 on todella hyvä paikka nuorille, sillä täällä voi toteuttaa monia hyviä asioita liittyen omaan tulevaisuuteen tai vapaa-aikaan. Olen itse alkanut käydä täällä aktiivisesti peruskoulun loputtua ja käyn edelleenkin. R3 on tukenut minua monissa tärkeissä asioissa mm. kouluun ja harrastukseen liittyen."